Világszínvonalú innovációs rendezvényeken mutatkozhatnak be a legkiválóbb startupok

2018-09-17 16:34:11

Világszínvonalú nemzetközi innovációs rendezvényeken mutatkozhatnak be a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány 8. Be Smart startup versenyének nyertesei. A startupok 2018. szeptember 13-án szakmai zsűri előtt prezentálták fejlesztéseiket, számos rendkívül színvonalas és egyedi megoldást mutattak be.

A Közalapítvány a versenyt Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusával, Magyarország Lisszaboni Nagykövetségével és Magyarország Barcelonai Főkonzulátusával együttműködésben valósította meg.

A zsűri tagjai közül Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke, Perényi Zsigmond, miniszteri biztos, Kölkedi Krisztián, az NKFIH, Kardos Levente, Magyarország Düsseldorfi Nagykövetségének külgazdasági attaséja, Hegedűs Máté, a Fiedler Capital pénzügyi vezetője, Naszály Éva, a BVK külkapcsolati szakértője Budapesten, Horváthné Négyessy Katalin, Magyarország Lisszaboni Nagykövetségének külgazdasági attaséja online vett részt a pályázók elbírálásában.

A zsűritagok háromszor öt startupot választottak ki, hogy három, nemzetközi szinten elismert innovációs rendezvényen, különálló magyar standon megjelenve mutathassák be fejlesztéseiket.

Öt kiváló startup mutatkozhat be 2018. október 11-12. között a Ruhr-vidék legmeghatározóbb startup rendezvényén, a Bochumban megrendezésre kerülő RuhrSummit-on. A német gazdaság szívének tekintett Ruhr-vidék legjelentősebb, nagyszabású, kiállítással és B2B találkozókkal összekötött startup konferenciáján technológiai újdonságokkal, előrejelzésekkel és megatrendekkel ismerkedhet meg a közönség. Idén a nemzetközi startupok és kooperációk állnak a rendezvény középpontjában, ezért is különösen érdekes a magyar startupok számára a részvétel lehetősége.

További öt kiemelkedő startup képviselheti hazánkat a 2018. november 5-8. között a Web Summiton, Európa leggyorsabban növekvő technológiai konferenciáján ahol az ipar befolyásos szereplői és feltörekvő technológiai startupok gyűlnek össze. A hat évvel ezelőtt csupán 500 résztvevővel induló esemény mostanra 60.000-es létszámúvá nőtte ki magát, így vált mára Európa legismertebb networking eseményévé. A tavalyi Web Summit 25 tematikus alkonferenciájával és 1200 előadójával a világ 170 országából vonzotta a látogatókat. Jelentősége ellenére magyar startupok szervezetten, delegációként még nem mutatkoztak be a rendezvényen, az indulás óta eltelt hat évben.

Öt másik ígéretes startup mutatkozhat be 2019. február 25-28. között a barcelonai 4YFN (4 Years From Now) kiállításon, a Mobile World Congress egyik kísérő rendezvényén. A 4YFN a világ leggyorsabban növekvő, a digitalizáció legújabb eredményeit bemutató eseménye. Immáron negyedik éve gyűjti össze a legjobb innovatív vállalkozásokat, hogy összekösse őket lehetséges befektetőkkel. A rendezvényen a kiállítási részen túl számos workshop, verseny, előadás és konferencia színesíti a programot. A 4YFN 2018. évben 20.000 látogatót, 600 kiállítót és 700 befektetőt vonzott, valamint több mint 40 workshop-ot és 9 versenyt számlált. A Közalapítványt 2017 szeptemberében, a Digital Life Design Tel-Aviv Innovációs kiállításon kérték fel a 4YFN szervezői a részvételre, mivel a DLD-n kiemelkedő sikere volt a BVK standnak.

A magyar megjelenéseket a külföldi rendezvényeken Budapest Főváros és az Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatja.