Jazz Dental Bt.– Egy különleges fogtechnikai tanlabor

2019-03-25 16:34:17

Juhász Csaba évtizedek óta tevékenykedik fogtechnikusként, hatalmas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkezik. 2015-ben társával vállalkozást indított, és a BVK mikrohitelének segítségével speciális fogtechnikai tanlabort hozott létre. A szakember tavaly óta egyedül dolgozik, az indulástól számítva már hat tanítványt segített hozzá a fogtechnikus gyakornok szakképesítés megszerzéséhez.

A saját tanlabor létrehozásához szükséges kölcsön felvétele előtt Csaba felmérte a kisvállalkozóknak szóló banki hiteleket. A BVK mikrohitelét a pénzügyi szférában dolgozó bátyja ajánlotta a figyelmébe, aki a hiteligényléshez szükséges üzleti terv elkészítésében is segített. Bár akadtak kisebb nehézségek menet közben - például a Jazz Dental folyószámláját vezető bank csődbe ment és az eredetileg fedezetnek szánt ingatlan nem felelt meg -, végül a BVK munkatársai segítségével minden problémát sikerült orvosolni, és a vállalkozók megkapták az igényelt két millió forintot.

Csaba és társa egy Váci úti ingatlanban lévő fogtechnikai labor teljes felszerelését vette meg, beleértve a gépeket, a bútorokat, és számos értékes alapanyagot. „Tulajdonképpen ez a beruházás volt a feltétele annak, hogy elindíthassuk a tanlaborunkat, saját felszereléssel, gépekkel dolgozhassunk és tanulókat fogadhassunk. Ez egy működő labor, vannak éles munkáink, ami egy pluszt jelent az oktatásban. A legtöbb tanműhelyben a tanulók fantom modellekkel dolgoznak, de nálunk igazi munkákat is láthatnak”- magyarázta Csaba.

A fogtechnika gyors fejlődése miatt a vállalkozó hangsúlyt helyez a továbbképzésre, és időről időre új felszereléseket, fejlesztéseket szerez be.