„Startupbarát Önkormányzat” verseny – pályázati felhívás

2019-08-27 14:17:35

A Startup Europe Awards díjjal az Európai Bizottság az unió legjobb startupjait díjazza számos kategóriában, s mellettük 2017-ben indított speciálisan a közigazgatások számára egy külön kategóriát, mellyel a közigazgatások a lokális startup ökoszisztéma fejlesztése terén tett kimagasló erőfeszítéseit, a legjobb startup ösztönző programmal és szolgáltatással rendelkező városokat ismeri el.

A Startup Europe Awards Hungary verseny keretében a Startupbarát Önkormányzat kategória meghirdetésével a szervezők célja, hogy felkutassa és bemutassa azokat az önkormányzati kezdeményezéseket, amelyek támogatják az üzleti innováció területén aktív helyi vállalkozásokat, illetve a lokális startup ökoszisztéma erősödését, fejlődését. 

A versenyen való részvétel feltételei és jelentkezési határidők 

A szervezők olyan önkormányzatok, elsősorban városok és fővárosi kerületek jelentkezését várják, amelyek már sikeres programokkal segítették az ígéretes startupokat az indulási nehézségek leküzdésében vagy/és a növekedésben; felkarolták, támogatták a legjobb ötleteket. 

A pályázatok beérkezését követően a kiválasztást szakmai zsűri végzi. 

A díjak átadására várhatóan a 2019. november 28-án Budapesten megrendezésre kerülő, nagy média érdeklődést vonzó Startupok Éjszakáján kerül sor hazai és nemzetközi szakmai érdeklődők jelenlétében. 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. szeptember 20. 

Pályázati űrlap  

Startup barát önkormányzat_útmutató a jelentkezéshez 


További információ: Lázók András, telefon: 06-30/331-65-74, e-mail: lazok.andras@bvk.hu